Канал 3 се оплака от "мутрата" Гриша Ганчев, че не дава да се снимат мачове на ЦСКА

Снимка: БГНЕС (архив)

Ръководството на "Канал 3" определи действията на бизнесмена Гриша Ганчев като "мутренски" заради отказа му да допусне камери на телевизията на стадиона на ЦСКА.

Според телевизията, която се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, обвиненият за източването на ДДС Ганчев е основният виновник за неизлъчването на мачовете на ЦСКА от "В" група.

"Самозабравилият се Гриша Ганчев още живее със спомените за мутренските времена. През последните няколко дни сме свидетели на поведение на ловешкия бизнесмен, което трудно би се вместило в разбиранията ни за нормално. Ганчев се връща във времето на мутрите и по мутренски се опитва да налага своите правила", започва текстът.

"Канал 3" излъчваше срещите от "В" група на футболното първенство през миналия сезон, като договорът с БФС е и за новия сезон, който започва тази седмица. Твърди се, че интерес към мачовете на ЦСКА е имала и бТВ.

В първия кръг в неделя от 18 часа червените приемат "Струмска слава". "Канал 3" твърди, че все пак ще снима мача и ще го излъчи на запис от 22 часа.

"Кой сте вие Господин Ганчев, че да не допускате телевизията ни на "Българска армия" и какво общо имате точно вие с легендата ЦСКА? Отговорът на този въпрос не е труден. Гриша Ганчев не е собственик на клуба, не е дори негов изпълнителен директор, защото тези позиции предполагат поемане на отговорност, каквато ловешкият бизнесмен само формално декларира, но реално няма никакво намерение да поема", допълват от ръководството на телевизията в материала, озаглавен "Кой пречи на излъчването на мачовете на ЦСКА?", се казва още в материала на ръководството на телевизията.

Въпреки че официално не се води собственик на телевизията, според работещи в медията именно Делян Пеевски я финансира. За него има и основателни подозрения, че именно той стои зад финансирането и новото ръководство на "Левски" заедно с приятеля на премиера Бойко Борисов – Александър Сталийски. Така поне твърдят феновете на отбора.

Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?