Канал за износ на крадени коли към Турция и Ирак пресече гранична полиция

Канал за износ към Турция и Ирак на крадени лизингови автомобили в Западна Европа и Румъния пресече свиленградската гранична полиция, информира Дарик радио.

БМВ-Z4 на стойност 90 хил. евро е първият заловен автомобил на пункта "Капитан Андреево". Той е бил управляван от хърватски гражданин, който е трябвало да застави автомобила в иракския град Захо. Автомобилът е взет на лизинг от Германия, като е платена само една вноска от 5 хил. евро.

При вторият случай е задържано БМВ Х5 модел 2005 г., с румънска регистрация. В колата са били двама румънски и един турски гражданин. При представяне на документите е установено, че номерът на талона не съвпада с този на рамата на автомобила.

Чужденците се опитали да обяснят, че това е техническа грешка. Полицаите им дали 48 часа, за да представят оригиналните документи. Те се върнали с Мерцедес и представили цял комплект нови документи, които се оказвали фалшиви. Установило се, че румънска фирма противозаконно е отнела и БМВ-то, и Мерцедеса по схема със застрахователни измами.

През миналата година свиленградските гранични полицаи са предотвратили 32 такива случая, шест от автомобилите вече са върнати на истинските им собственици.

Споделяне

Още от България