Кандидат-депутат на БСП се оплака от полицейски репресии

БСП се оплака от показна полицейска акция срещу кандидат-депутата от левицата в Ловеч и директор на местния театър Васил Василев, който е бил задържан въпреки имунитета му по Изборния кодекс. Предизборният щаб на социалистите в Ловеч е подал сигнал за "полицейския произвол" до президента, премиера, вътрешния министър, ЦИК и РИК.

"Показаната полицейска акция е проведена преди футболната среща между "Литекс" и "Левски" на 20 април 2013 г. Поводът за полицейския произвол е паркиране на личния автомобил на кандидата за народен представител преди охраняемата зона за футболната среща", посочват от пресцентъра на БСП.

Според съобщението Василев не е възпрепятствал служителите на реда да изпълнят задълженията си, предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия (РИК) за регистрацията му като кандидат за народен представител. "Противно на разпоредбите на Изборния кодекс, Василев е бил задържан показно пред множество свидетели - въпреки влошаващото му се здравословно състояние", гласи още информацията от партийния пресцентър.

Според сигнала на социалистите "само фактът, че е бил облечен в агитационна тениска на "Коалиция за България" не може да бъде причина за публично грубо и унизително отношение от страна на полицейските служители". "Този случай потвърждава подозренията на много граждани, че част от структурите на МВР и конкретни регионални дирекции участват в предизборния щаб на ГЕРБ, ръководен от бившия министър на МВР Цветан Цветанов", пише в съобщението.

Споделяне

Още от Избори 2013

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?