Кандидат-депутатски имунитет стопира делото срещу Александър Томов

Кандидат-депутатски имунитет стопира делото срещу Александър Томов
Софийският градски съд спря делото срещу Александър Томов, тъй като бившият шеф на "Кремиковци" и футболния клуб ЦСКА е кандидат за депутат в евроепейския и националния парламент, издигнат от собствената си партия "Българска социалдемокрация".

След настоятелно искане от страна на журналистите Томов все пак склони да каже, че, ако бъде избран за депутат, ще се откаже сам от имунитета си.

Простата сметка показва, че, ако той не успее да влезе нито в европейския, нито в националния парламент, делото срещу него ще може да продължи чак наесен.

Томов е подсъдим за длъжностно присвояване на над 36 млн. лева и за документно престъпление. Производството бе спряно и срещу останалите подсъдими по делото - бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, членът на УС на "Кремиковци" АД Иван Иванов и директорът на фирма "Финметал" Божко Бонев.

Съдът отмени и наложените мерки за неотклонение на четиримата подсъдими – парични гаранции, както и процесуалната забрана да напускат страната. Забраната на Томов да пътува в чужбина бе вдигната още миналата седмица.

Споделяне

Още от България