Кандидат-историците в СУ писаха за църковно-националното движение през Възраждането

Темата за църковно-националното движение през Възраждането разочарова кандидат-студентите на днешния изпит по история в Софийския университет "Св. Климент Охридски", предаде БТА.

Кандидат-студентът от София Борис Боев изтегли темата "Църковно-национално движение през епохата на Българското възраждане" от 15 предложени варианта в 65-та аудитория на СУ.

Не съм се готвил, не очаквах да се падне точно това, казваха на излизане кандидат-студенти. Не ми хареса темата, готвила съм се, но явно не е достатъчно, отбеляза кандидат-студентка. Друго момиче каза, че предпочитала да пише за Средновековието и не била подготвена за изтеглената тема.

Не съм много доволна, исках да се падне тема за Любен Каравелов, обясни момиче, което кандидатства за специалност "История". Темата предразполага към повече мислене, мисля, че е добра, каза друга кандидатка за университета.

Родителите също коментираха загрижени, че изтеглената тема може би е най-трудната от тези за Възраждането в конспекта за изпита. Тя включвала много факти и много имена, което щяло да затрудни кандидат-студентите.

На днешния изпит се явяват 4670 кандидат-студенти, които са разпределени в седем сгради. Изпитът дава възможност за следване в 12 специалности в Историческия и Философския факултет и е балообразуващ изпит за "Право", "Балканистика", "Международни отношения" и "Европеистика".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?