Кандидат кметът Дилов-син предлага закон за София

Без приемането на специален закон за София не е възможна радикална промяна в управлението на столицата, заяви кандидат кметът Любен Дилов-син при представянето на предизборния си щаб.

Дилов напомни, цитиран от БТА, че коалицията между БЗНС- Народен съюз, Демократическата партия /ДП/ и движение "Гергьовден" е готова с проект за такъв закон, изготвен от проф.Мария Славова, преподавател по държавно право в СУ "Св.Климент Охридски". Той предвижда да се създаде институцията граждански финансов надзорник, който ще надзирава как се харчат парите на общината и ще се отчита публично на всеки три месеца.

В София коалицията, наречена "Бебе, дядо и внуче", ще се яви с пълна листа за общински съветници, чийто водач ще е Любен Дилов - син. В другите градове на страната ще се действа и по двата варианта - трите партии излизат със самостоятелни листи или подписват политическо споразумение, съобщи председателят на Демократическата партия Александър Праматарски.

Както mediapool.bg вече информира, председател на предизборния щаб на Дилов и отговорник за кампанията в София ще бъде зам.шефът на Демократическата партия Николай Христов. Заместник -председатели на щаба и координатори на кампанията за страната са лидерът на движение "Гергьовден" Станимир Зашев и Димитър Чукарски от БЗНС - НС.

От коалицията обявиха готовност да оповестяват източниците си на финансиране, ако медиите пожелаят.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?