Кандидат-президенти обвиниха Първанов в бездействие

Георги Първанов доказа какъв не трябва да бъде българският президент, заяви в четвъртък пред Нова телевизия кандидат-президентът на Българската комунистическа партия Владимир Спасов. Лидерът на БКП и неговата формация вземат активно участие във всички избори в последните години.

Спасов повтори каква е платформата му и позицията на българските комунисти по важни за страната проблеми – “не” на НАТО, на чуждите военни бази, на продажбата на земя на чужденци, на закриването на реактори на АЕЦ “Козлодуй”.

Комунистическият водач заяви пред Нова телевизия още, че е лъжа твърдението, че президентът нямал правомощия. Той може да внася абсолютно всички закони чрез Министерския съвет, чрез народните представители, смята Спасов.

Кандидат-президентът на формация “Целокупна България” Григор Велев пък обяви, че да бъдеш държавен глава, не означава да се превърнеш в церемониалмайстор на обществото. Той съобщи, че предлага на ВМРО общи действия за “сваляне на управлението на Георги Първанов, защото сега държавността е срината и нито една от институциите не функционира”.

Партия “Атака” също се обяви против сегашния държавен глава. Кандидатът за вицепрезидент Павел Шопов каза, че тяхното мото ще бъде: “Не гласувайте за "Атака", но не гласувайте и за Георги Първанов!”

Политическо движение “Социалдемократи” ще подкрепи Първанов за втори мандат, реши Националният съвет на движението след среща с президента днес. Лидерът на ПДС Николай Камов съобщи, че ръководството на формацията е задало на Първанов редица въпроси, сред които тези за отношението му към ДПС, за обгазяването на Стара Загора, за корупцията и за присъединяването на България към ЕС.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?