Кандидат-шефът на БНТ Емил Кошлуков бил програмен директор на "Алфа"

Кандидат-шефът на БНТ Емил Кошлуков бил програмен директор на "Алфа"

Кандидатът за генерален директор на БНТ Емил Кошлуков през последната година е бил програмен директор на телевизия "Алфа", собственост на "Атака".

Това е написал самият той в документите, с които участва в конкурса, съобщи във вторник "Капитал", позовавайки се на три независими източници от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Фактът, че работодател на Кошлуков през последната година на практика е била партия, го поставя в противоречие на изискването генералният диркетор на БНТ да не е обвързан политически и икономически.

От друга страна сред критериите към заемащия тази длъжност в държавната телевизия е той да има най-малко пет години трудов стаж на ръководна длъжност в телевизия. Това е и най-вероятната причина Кошлуков да запише стаж в телевизията на "Атака", отбелязва "Капитал".

Освен, че е рупор на партията на Волен Сидеров, "Алфа" е известна с това, че безкритично разпространява опорните точки на официалната руска пропаганда. Интересен факт е, че през последните години срещу медията са издадени десетки наказателни постановления за нарушения на закона за радиото и телевизията.

Споделяне

Още по темата

Още от България