Кандидатът на БСП все пак влезе в енергийния регулатор

Енергийният регулатор вече е в пълен състав. Сн. БГНЕС

БСП размисли и все пак разреши на своя представител в новата Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР) да се закълне и така да стане пълноправен член в нея. Предложенията от социалистите Димитър Кочков беше избран още миналата седмица, въпреки че БСП бойкотира гласуването на новия състав на енергийния регулатор заради съмнения, че хората в него са договорени предварително.

Заради скандала социалистите обявиха, че ще решат тази седмица дали Кочков ще стане пълноправен член на комисията или на негово място ще трябва да се избере друг човек. В началото на днешното заседание обаче Кочков се закле. Той влиза в правомощия без дебати и с мълчаливото съгласие на социалистите.

Напълно очаквано за председател на независимия енергиен и воден регулатор миналата седмица бе избран Иван Иванов. В състава на комисията влязоха още досегашният ѝ председател Светла Тодорова, Евгения Харитонова, която и преди бе в състава на регулатора, Александър Йорданов, Владко Владимиров, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес