Кандидатът на сините Ива Николова откри кампанията си за кмет на Габрово

Кандидатът на сините Ива Николова откри кампанията си за кмет на Габрово
Кандидатката на Синята коалиция за кмет на Габрово Ива Николова откри кампанията си във вторник, 11 май, ден на Светите първоучители и равноапостоли, покровители на Европа братята Кирил и Методий. На представянето на кандидатурата ѝ в сградата на Историческия музей присъстваха съпредседателите на коалицията Иван Костов и Мартин Димитров.

Те заявиха, че Ива Николова, известна за обществото като журналист и преводач, е "изключително честен и почтен човек”, с когото "винаги сме били на една и съща страна на барикадата”.

Кандидатурата на Ива Николова е подкрепена и от Единната европейска партия (ЕНП), чийто лидер Мария Капон също беше на откриването, както и местния председател на ВМРО Тодор Тодоров.

"Човек е самонадеян, когато е сам на терена. Аз не съм сама. Като кандидат ставам част от най-стабилната и най-опитна политическа сила, която е доказала управленските си умения, включително и в условия на много тежка криза. Това е екипът, който предлага разумните решения", заяви Ива Николова.

"Вдигни очи, ти имаш шанс да се реализираш и да бъдеш щастлив в Габрово”, бе нейният призив към габровци.

Изборите за кмет на Габрово са насрочени на 19 юни. Досегашният кмет на града Томислав Дончев освободи поста, след като премиерът Бойко Борисов го взе в правителството да отговаря за еврофондовете.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?