Кандидатът ни не е гей, злодей и контрабандист

Кандидатът ни не е гей, злодей и контрабандист

Организацията на ГЕРБ в Бургас изпреварващо предупреди за масирана компроматна кампания срещу техния кандидат - кмет и координатор на партията Димитър Николов, като своевременно опроверга всякакви евентуални нападки.

“Много скоро от някои издания ще се информирате, че Димитър Николов е гей, мошеник, яде деца и трови българския народ с радиационно мляко от Чернобил”, се казва в официално изявление на предизборния щаб.

От ГЕРБ казват, че имат “категорична и потвърдена от няколко източника информация, че до няколко дни във вестниците на известен издател ще се появят изфабрикувани и меко казано гнусно – смехотворни компромати за бъдещия кмет на Бургас Димитър Николов”.

Поръчителят на кампанията не беше съобщен. По неофициална информация на Mediapool от ГЕРБ, атаки се очаква основно от среди, близки до настоящия кмет на града Йоан Костадинов.

Компроматите

Първият компромат ще е, че преди 10 години Николов внесъл сухо мляко от Чернобил. По време на брифинга беше раздадено за дегустация от въпросното мляко, за да се докаже, че “то не е средство за масово унищожение”.

Бившият кадър на СДС и сега на Бойко Борисов бе дълго време изпълнителен директор на фабриката за захарни изделия “Победа”.

Вторият компромат бил, че той е гей. От щаба му заявиха, че ако трябва, ще публикуват телефона на неговия личен лекар, който да се изкаже по този въпрос. Николов не показвал своето семейство в предизборната кампания, защото нямал намерение да “продава” лицата на най-близките си хора. В този контекст от ГЕРБ елегантно напомниха, че жена му Гергана е преподавател по математика в местната математическа гимназия. Нейните ученици завоювали наскоро златни медали на състезание в Хонконг.

Третият компромат бил, че е източил финансово “Победа”, четвъртият, че майка му имала партийна книжка. Освен всичко това, от ГЕРБ очакват в битката за кметския пост в морския град да се включи още един кандидат с името Димитър Николов, който трябвало да разсее гласовете на техния избраник.

И заплахи

Николов е получавал анонимни обаждания и SMS-и със заплахи към него и към децата му, откривал пукнати гумите на личния си автомобил. Обажданията ставали от  “току що закупени “Прима” карти”. От ГЕРБ са разбрали за този детайл, без да подават жалби в полицията, за да не създават впечатление, че така Николов си прави кампания.

Без да се съобщава имена, предизборният щаб информира, че някои хора са направили “пътека до кабинета на Бойко Борисов в София с молба да бъде оттеглен Димитър Николов и бъдат подкрепени те от ГЕРБ”.

Представителите на партията съобщават, че знаят имената на основния изпълнител и неговите помагачи, както и факти за тяхна финансова обвързаност. Ако компроматите бъдат разпространени, отговорност ще бъде търсена през прокуратурата, а лицата на участниците в заверата ще бъдат разлепени из Бургас.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?