Кандидатът за президент на Украйна Олег Царев е бил пребит

Депутатът и кандидат за президент на Украйна Олег Царев е в тежко състояние, след като е бил пребит след участие в телевизионно интервю.

Той е бил нападнат от агресивна въоръжена тълпа, блокирала сградата на телевизията ICTV.

Друг кандидат-президент - Михаил Добкин от Партията на регионите, който трябваше да участва в програмата "Свобода на словото", пък бе залят със зелена боя и посипан с брашно до сградата на телевизията.

Пълномощникът за правата на човека, демокрацията и върховенството на правото в руското външно министерство Константин Долгов постави под съмнение възможността Украйна да
произведе свободни и демократични избори, предаде ИТАР-ТАСС.

Царьов заяви пред журналисти след инцидента, че в никакъв случай, включително под заплаха с физическа разправа", няма да се откаже от участие в президентската надпревара. Според съобщение на сайта му агресивната тълпа настоявала депутатът да оттегли кандидатурата си.

"Мирният диалог на властта с всички жители на страната, търсенето на компромиси и разбиране - ето единствения изход, за да решим политическата криза, да запазим целостта на украинската държава", цитира думи на политика неговата пресслужба.

Видеозапис, качен на сайта на Царьов, обвинява в заглавие украински радикали националисти: "Зверовете от "Десния сектор" убиват Олег Царьов", посочва изданието "Нюзру". По-късно обаче украинският политик - "със следи от побой по лицето", "без
особено удоволствие" благодарил на хора от същата тази групировка "Десен сектор", че го спасили.

Според агенция УНИАН активисти открили в колата на Царьов, паркирана край сградата на телевизията, четири заредени пълнителя за автомат "Калашников", хладно и огнестрелно оръжие, военна униформа и нашивки. На местопроизшествието работят служители от милицията, добавя "Нюзру".

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?