Кандидатите за пътни ремонти със задължително обследване на обекта

Само един отпадна от надпреварата за мостовете на магистралите

Кандидатите за пътни ремонти със задължително обследване на обекта

Агенция “Пътна инфраструктура” въвежда задължително обследване на обекта, преди да бъдат подадени офертите в тръжните процедури. Освен специалистите на кандидатите задължително на обекта ще ходи и комисията, която приема документацията.

 

Целта е да се сложи край на “извънредните” поскъпвания, които после фирмите искат заради пропуски в проектната документация, обясни Лазар Лазаров, председател на агенция “Пътна инфраструктура”.

 

За първи път починът, който не е нов, но прилагането му се е позабравило през последните години, се пробва при поръчката за ремонт на трите моста на магистралите.

 

След първата пресявка на фирмите от надпреварата отпадна единствено варненската фирма “Пътища и мостове”, съобщи пътната агенция.

 

За аварийния ремонт на два виадукта на магистрала “Тракия” и един на “Хемус” правителството отпусна 43 млн. лв. Средствата бяха взети от парите за ремонт на шосета по програма “Транзитни пътища V”.

 

Останалите девет кандидати продължават в търга. В срок от 15 дни те трябва да представят офертите си за изпълнение. Най-ниската предложена цена е водещият критерий за избор на изпълнител.

 

Плановете на пътната агенция са най-късно до края на август да има избран изпълнител на трите обекта, като строителството им трябва да започне през септември.

 

  Допуснати кандидати За обособени позиции
1. Инжстройинженеринг, Варна 1, 2, 3
2. МВ Конструкции ДЗЗД - в дружеството участват “Маринели Коструциони”, Италия и “Водстрой 98”, София 1, 3;
3. ГБС Инфраструктурно строителство 1, 2, 3
4. сдружение “Виадукти 2012” - в сдружението участват “ПСТ Холдинг”, ОРС – Инфраструктура, подизпълнител “Фресине Интернационал е компани”, Франция  1, 2, 3
5. Порр Бау, Австрия 1, 2, 3
6. сдружение “Геострой - Мостремонт 97 - Пътстрой 92” 1, 2, 3
7. консорциум “Хидрострой - Мостовик 2012” 1, 2, 3
8 джоинт венчър “Хохтийф – Станилов” 1, 2, 3
9. Трейс Груп Холд 1, 2, 3

Източник: АПИ

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?