Кънев: Корумпираните съдебни среди и помиярските медии са свързани

Радан кънев, сн. БГНЕС

"Изтрещяха някои хора“. Това бе първият коментар на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев на въпрос за засилените критики срещу съдебната реформа. В интервю за БНТ той нарече очевидна връзката между "корумпираните съдебни среди и помиярската преса“.

"Докато не реформираме едното, няма да променим и другото. Това е очевиден процес. Забавното е, че изведнъж се появи големият брат Русия. Изведнъж аз станах враг на големия брат, нещо като Роналд Рейгън – враг номер едно на тутраканска селищна система“, коментира той.

Радан Кънев призова главния прокурор Сотир Цацаров да подкрепи съдебна реформа, която да позволи "една независима прокурорска институция, която да може да бръкне вътре в самата съдебна система“.

Лидерът на ДСБ отхвърли твърдението на ДПС, че организаторът на протеста срещу Сотир Цацаров "Протестна мрежа“ била радикално крило на Реформаторския блок. „Със същия успех аз мога да кажа, че помиярската преса в България е радикалното крило на ДПС. Но и ние, и те знаем, че това не е вярно“.

Според съпредседателя на Реформаторите устният доклад на Европейската комисия е "тежък ултиматум към България, от типа на този, който гърците получиха“.

"Брюксел предупреждава, че без реформа на прокуратурата и борба с корупцията, България ще бъде разделена от Румъния."Ще бъдем европейска членка колкото и Сърбия е членка“, обясни Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България