Кънев: За следващите избори десницата трябва да е единен блок

Радан Кънев

За следващите парламентарни избори реформаторската десница  трябва да е единен, монолитен блок. Това заяви в понеделник във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му местният вот е най-труден за коалициите. Той уточни, че когато изборите наесен минат, десницата трябва да се обедини.

За предстоящия вот лидерът на ДСБ посочи, че е напълно възможно Реформаторският блок да се яви с обща регистрация, но е възможен и сценарият с договаряне по места.

Предположенията си Кънев направи дни след като председателят на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски заплаши, че ще се оттегли, ако коалицията не реши да се яви на изборите с обща регистрация.

Конкретно за Варна Кънев посочи, че ДСБ подкрепя независимия Чавдар Трифонов, който обяви, че не желае подкрепата на местната централа на СДС, оглавявана от завърналия се политически номад Янко Станев..

Кънев информира още, че кандидатът им за Варна е подел национална политическа инициатива, която ДСБ напълно одобрява. По думите му идеята е да се постигат резултати без купуване на гласове и без подкрепата на ДПС. Кънев уточни, че най-добре би било на национално ниво тази партия да бъде напълно изолирана и от местната власт.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?