Каним бременни московчанки да раждат в София

Каним бременни московчанки да раждат в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила московчанки да раждат в София заради екологичните проблеми в руската столица. Това съобщи самата Фандъкова в петък.

Предложението е направено в разговор със заместник-кмета на Москва Людмила Швецова. "Разговаряхме за възможности, които можем да предоставим в помощ на хората, преживяващи тежките условия от пожарите", посочи Фандъкова.

"Предложих възможности, които имат нашите акушеро-гинекологични болници за прием на бременни жени за раждане. Договорихме се Людмила Швецова да провери дали има необходимост от това", добави кметът. По думите ѝ в двете общински болници в София могат да бъдат приемани 100 жени седмично.

Заместник-кметът на Москва Швецова се е интересувала дали в София могат да бъдат осигурени специалисти за рехабилитация на възрастни хора и деца. Фандъкова посочи, че имаме възможност да поканим деца от московските социални домове и хора с увреждания, на които да бъдат направени прегледи и рехабилитационни процедури. По думите на кмета, в базите на общинската фирма "Галатея" в Щъркелово гнездо, Созопол, Обзор и Долна Баня могат да бъдат приети да почиват около 400 деца седмично.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?