Каним израелски фирми за приватизацията на военната ни индустрия

Възможностите за коопериране на български и израелски фирми в областта на производството и маркетинга на продукти на отбранителната промишленост, както и за изделия с гражданско предназначение, включително на компоненти за вятърни турбини, е обсъдил министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той е разговарял с ръководствата на компаниите “Израел Милитъри Индръстийс“ и “Израел Аероспейс Индъстрийс“ в рамките на визитата на българската правителствена делегация в Израел, съобщиха в четвъртък от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В сферата на взаимен интерес е и възможността за участие на израелски компании в раздържавяването на български фирми от сектора, допълват от ведомството.

Основаната през 1933 г. “Израел Милитъри Индъстрийс“ е специализирана в разработването, производството и поддръжката на отбранителни системи по суша, въздух и море. Продукцията ѝ се ползва от израелската армия, американските ВВС, армия и флот и НАТО.

“Израел Аероспейс Индъстрийс“ е световно признат лидер в развитието на военни и търговски космически технологии. Разграничението между гражданска и военна продукция на компанията е в резултат на половинвековна дейност в проектирането, инженеринга и производството за клиенти от цял свят.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?