"Каолин" ще инвестира 60 млн. лв. в нов завод в Дулово

Министерството на икономиката връчи 5 сертификата за инвестиции за 83 млн. лв.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификатите на инвеститорите

Министерството на икономиката връчи пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Стойността на проектите е 83 млн. лв., като те ще разкрият над 500 нови работни места, съобщиха от ведомството на министър Емил Караниколов.

Два от проектите са в сферата на преработващата промишленост, два в здравеопазването и един във високотехнологични и интензивно базирани на знания услуги.

Сертификати за инвестиция клас "А" получиха "Каолин" ЕАД, "Никвец" ЕООД, "Търговска лига - Глобален Аптечен Център" АД и "Карготек България" ЕООД.

"Термо Про" получи сертификат за инвестиция клас "Б".

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отчете като положителна тенденция увеличаването на броя и размера на проектите, които се реализират от чужди и местни компании. По думите му това е доказателство за добрия бизнес климат в България.

Инвестиционният проект на "Каолин" ЕАД е свързан с изграждане на предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в град Дулово, област Силистра. Инвестицията възлиза на над 60 млн.лв., като се очаква да бъдат разкрити нови 120 работни места.

Проектът на "Никвец" ЕООД е в сферата на хуманното здравеопазване и ще бъде реализиран в района на Сливен. Той е на обща стойност 11 млн.лв., а новите работни места ще са 40.

"Карготек България" ЕООД ще разширява центъра си за бизнес услуги на финландската компания в София. Инвестицията е близо 1 млн. лв., като ще бъдат разкрити 172 работни места.

"Търговска лига- Глобален Аптечен Център" АД ще строи многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и мозък" в Бургас. Проектът е на стойност над 9 млн. лв., а новите работни места ще са 200.

Инвестиционният проект на "Термо Про" ЕООД е за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в индустриалната зона на Божурище. Инвестицията в производство на промишлено хладилно и вентилационно оборудване възлиза на над 2 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?