Карадайъ: ДПС не е искало службите за сигурност на всяка цена

ДПС никога не е искало да оглавява службите за сигурност на всяка цена. Така новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на коментара на бившия лидер на БСП Сергей Станишев, че ДПС е пожелала Делян Пеевски да оглави Държавната агенция "Национална сигурност" заради два атентата срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

По думите му в службите за сигурност имат своето необходимо и задължително място и малцинствата, което според ДПС е гаранция за стабилност и сигурност в държавата.

"Явно той е почувствал нужда и необходимост да го направи това нещо. Неговите емоции, чувства, възприятия, включително и нещата, които са в субективното му пространство няма да коментирам. Там има едни твърдения, които са в полето на компетентните органи и тях не бихме могли да коментираме", каза Карадайъ за интервюто на Станишев.

По думите му ДПС усеща, че в момента Сергей Станишев помага на министър-председателя Бойко Борисов да измести основната тема от дневния ред на обществото. Карадайъ смята, че основната тема е свързана с "кризата на управление, с кризата на властта, правителството и стабилността в страната, опитвайки се да я измести и връщайки теми назад, опитвайки се да внушава позиции".

Споделяне

Още по темата

Още от България