Караджов: Кабинетът трябва да подаде оставка и да се сформира ново правителство

Гроздан Караджов, сн. БГНЕС

Правителството се нуждае от сериозен ремонт, ако не говорим за тотална оставка и сформиране на нов кабинет. Това каза в анализ на политическата ситуация депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов, който спада към опозиционното крило на формацията. 

"Управлението трябва да потърси онези реформаторски политики, които си обещахме при сформирането на този кабинет и които сега само се имитират. Тогава може да се говори за някаква подкрепа", обясни още той позицията на опозиционерите в РБ.

"Ако се сформира нов кабинет, ГЕРБ ще трябва да предложи своя "първи“ на правителството – той може да е отново Бойко Борисов, но кабинетът трябва да се конструира въз основа на програма, близка до изоставената от ГЕРБ", каза още депутатът. 

По думите му ако кабинетът правеше реформи и затова отпадаха министри, а не заради елементарно партийно сметкаджийство или бъдещо "инженерство“ заради президентските избори, изобщо "нямаше да се занимаваме с въпроса кой ще е следващият министър".

Караджов смята, че причината за напускането на Ивайло Калфин е, че се търси общ ляв кандидат, който може да не е Калфин, но на АБВ им е нужна опозиционна легитимация. Това е елементарно позициониране, но въпросът е излизат ли от властта, заяви още Гроздан Караджов.

Според него обаче на този етап няма достатъчно желаещи за нови избори, защото "на всеки е раздадено по коматче".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?