Каракачанов: Да се сложи край на циганизацията и безчинствата

Каракачанов: Да се сложи край на циганизацията и безчинствата

"Заставам категорично зад българските полицаи и категорично и отново ще настоявам в законите на Република България да бъде вкарана тяхната неприкосновеност. На циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край!"


Това написа в профила си във Фейсбук вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод инцидента в Ботевград в събота вечерта, когато полицаи, отзовали се на сигнал за нарушаване на обществения ред, бяха нападнати от роми.

Отивайки на място, полицаите попаднали на събрала се група пред блока, която е започнала да хвърля камъни по служебните автомобили. Част от стъклата им са изпочупени, но пострадали полицаи няма.

Установени са 6-ма души, които са били по-активни. Те са обявени за издирване. Образувано е досъдебно производство.

"Дошло ли е времето за тоягата", пита Каракачанов в изявлението си, разпространено и на сайта на партията му ВМРО.


Ето пълния текст на изявлението му:

"На първо място в качеството ми на гражданин на Република България и след това в качеството ми на заместник министър-председател по обществен ред и сигурност искам да изкажа своята подкрепа за работата на полицаите, които снощи в изпълнение на служебния си дълг са се отзовали на адрес в Ботевград за нарушаване на обществения ред и са били нападнати от цигани. Работата на полицаите е да се борят за опазване на обществения ред, живота и здравето на хората в страната ни. Те ежедневно са на пост, за да имаме всички ние една по-добра и спокойна обстановка за живот. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона!


Полицаите трябва да знаят, че се ползват с моята безапелационна подкрепа да прилагат всички позволени от законодателството мерки, които един служител на реда има, за да разберат нарушителите, че в тази държава има ред, законност и дисциплина и ние повече няма да допуснем тяхното погазване!


Разните либерални НПО-та и техните клакьори шумно заклеймиха мнението на съпругата на моя колега - вицепремиера Томислав Дончев, че са свършили морковите и идва ред на тоягата. Е, господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте - какво мислите сега? Дошло ли е времето на тоягата или Вие ще си браните подопечния криминален цигански контингент с цената на още невинни човешки животи, само и само да си прибирате лептата по зададената поръчка?


Категорично за пореден път заявявам, че заставам зад българските полицаи и категорично и отново ще настоявам в законите на Република България да бъде вкарана тяхната неприкосновеност като неизменно право, релевантно с техните професионални задължения.

На циганизацията, циганската престъпност и безчинствата трябва да се сложи край!
Обръщам се към всички български полицаи - изпълнявайте задълженията си, прилагайки изключително и без страх цялата строгост на закона. Вашето задължение е да пазите честните и почтени данъкоплатци в Родината ни. Нарушителите трябва да получат своята "лепта" - да видят затворите от вътрешната страна на стените им".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?