Каракачанов готов да сложи синята каска и да посредничи между Борисов и Радев

Каракачанов готов да сложи синята каска и да посредничи между Борисов и Радев

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов каза, че е готов отново да бъде "синя каска" за помирение на правителството и президентството.

"В политиката трябва да се оставят отворени вратички", коментира отношенията между президентството и правителството вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват".

Заедно с президента Румен Радев той присъства на церемонията по връчване на първо офицерско звание във военния университет "Васил Левски" във Велико Търново.

Пред журналистите министърът коментира, че са разговаряли с президента за състоянието на армията, за решените проблеми и за тези, които трябва да бъдат решавани в бъдеще.

На журналистически въпрос дали играе ролята на "синя каска", той отговори, че ако институциите пожелаят, може да играе тази роля, но първо трябва да чуе желание за диалог.

В политиката не е като на фронта, на фронта целта е да унищожиш противника до крак, в политиката трябва да оставяш вратички отворени за разговори, защото това касае и двете страни, каза Каракачанов.

Освен това Каракачанов каза, че са възможни още смени на министри.

"До края на мандата са възможни всякакви рокади, това си е съвсем нормална практика. Призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата", каза Каракачанов, цитиран от БНР.

Лидерът на ВМРО съобщо, че ще предложи еднократни финансови помощи за най-пострадалите икономически граждани.

"Размерът нека да го уточним с Министерството на финансите. Може да са 150, може да са 200 лева, въпрос на възможности. Най-вече да се види каква е групата, която ще бъде очертана да се подпомогне, за да се прецени ресурсът, с който се разполага, дали ще стигне", каза той.  

Споделяне

Още по темата

Още от България