Каракачанов хвърли око на футболния клуб ЦСКА

Сн. БГНЕС

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов произведе един от безспорните бисери на предизборната кампания, обявявайки, че "може да се обсъжда" темата за връщането на футболния клуб ЦСКА към Министерството на отбраната.

На среща с граждани в Пазарджик Каракачанов е обяснил визията си по въпроса.

На фейсбук страницата на министерството се съобщава, че той е бил питан от "горещи привърженици на ЦСКА".

Ето как е протекъл разговорът:

"Много от привържениците на ФК ЦСКА все по-настойчиво поставят въпроса за връщането на клуба към Министерството на отбраната. Известно е, че ЦСКА не само е създаден като Централен Спортен Клуб на Армията към военното министерство, но и най-славните страници в неговата история са пряко свързани с тази национална институция. Какво е Вашето мнение за евентуално връщане на ФК ЦСКА към Министерството на отбраната?"

"Това е тема, която може да бъде обсъждана, заяви в отговор министър Каракачанов. Той подчерта, че въпросът би могъл да намери своето достойно разрешение в интерес на институцията Министерство на отбраната и на футболния клуб ЦСКА."

Идеята е повече от екзотична и едва ли някой сериозно я обсъжда, но е показателна за нивото на кампанията. В момента ЦСКА-София се издържа от бизнесмените Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. След критики от фенове на "червените" те обявиха, че могат да се оттеглят от клуба.

Издръжката на тим като ЦСКА струва десетки милиони лева годишно и изисква много кадрови ресурси. 

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2021

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?