Каракачанов и зам.-министри кацнаха аварийно във Виена

Красимир Каракачанов, сн. БГНЕС, архив

Самолет на "България ер" е кацнал във Виена аварийно заради спукано стъкло. На борда са били вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и няколко зам.-министри. Полетът е бил от Брюксел до София, съобщи Нова телевизия.

"В самолета пътуваха много български граждани по линията Брюксел - София. Спука се предното стъкло на пилотската кабина. Искам да благодаря на пилотите, които запазиха хладнокръвие. Бяхме предупредени от ръководителя на самолета, че ще се наложи да се кацне аварийно във Виена. Полетът беше приземен абсолютно професионално, без паника, без инциденти", разказа Каракачанов.

След аварийното приземяване във Виена е бил изпратен самолет от България,който след няколко часа е върнал пътниците в София.

Военният министър обясни, че е разговарял с пилотите. Оказало се, че единият от тях е бил боен пилот, преди да започне работа в гражданската авиация.

"Представете си, че както беше спукано, стъклото се счупи и самолетът се разхерметизира. Но паника и инциденти, Слава Богу, нямаше. Нашите пилоти са едни от най-добрите в Европа", добави Красимир Каракачанов.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?