Каракачанов: Изборите няма да променят позицията на София към Скопие

снимка БГНЕС

"Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на Република Северна Македония няма да се промени".Това прогнозира в събота вицепремиерът Красимир Каракачанов пред "Bulgaria on air", цитиран от БГНЕС

"Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване," каза Каракачанов.

Последните социологически изследвания дават между 2.7 и 3.9% подкрепа за ВМРО. Партията реши да скъса със старите партньори от НФСБ и да се яви сама на изборите. Каракачанов е основен вдъхновител на втърдяванято на българската позиция към Северна Македония.

"Няма как да ни надхитрят по една проста причина - че те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим. Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години, или може в рамките на половин година или на една -две години да седнем и решим тези спорни въпроси," каза Каракачанов.

Преди ден историческата комисия между проведе поредна безплодна среща. Македонските представители в комисията започват да се отказват от постигнато по-рано съгласие за цар Самуил.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?