Каракачанов: Министерството на отбраната не е "министерство на Дядо Коледа"

Каракачанов: Министерството на отбраната не е "министерство на Дядо Коледа"

Министерството на отбраната не е "министерство на Дядо Коледа" и на мен ми е омръзнало да идват представители на различни институции с искане на имоти, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той каза, че ще има нов подход по отношение на предоставянето на военни имоти на други институции

Когато Министерството на отбраната предостави някакъв имот, то ще иска реципрочно да получи някаква услуга или жест в замяна, добави министърът.

По думите му, когато искането е свързано с някаква обществена необходимост като разширяването на гробищния парк в Бакърена фабрика в София, ще има разбиране. Когато обаче става въпрос за атрактивни имоти за строителство по бреговете на морето или на други природни дадености, МО трябва да участва в тези проекти срещу процент от застроената площ.

Не може да подаряваме имоти за жилища, а в същото време да плащаме наеми за домове на военнослужещите, добави военният министър.

Според него по-добрият подход е да има дълготраен финансов ефект от стопанисването на имотите вместо еднократната им продажба.

Каракачанов присъства в сряда на заключителния етап на учение за национално сертифициране на Втора тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада "Специални сили" на полигона "Црънча".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?