Каракачанов поиска публична дискусия за бъдещия еврокомисар

Радва се, че ГЕРБ са припознали части от програмата на "Обединени патриоти"

Каракачанов поиска публична дискусия за бъдещия еврокомисар

Номинацията за следващ български еврокомисар трябва да бъде ускорена и обсъдена публично, но в същото време не трябва да бъде излъчена от служебното правителство, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНР в неделя.

"То трябва да се забърза, но аз не мисля, че служебното правителство трябва да го назначава, защото изборът на Кристалина Георгиева така беше забързан и стана еврокомисар, дори без да се отбие в България. За да няма проблеми смятам, че името, което трябва да бъде предложено, трябва да бъде обсъдено абсолютно публично и да бъде плод на консенсус между политическите партии и обществото, защото крайно време е да разберем, че европейските институции не са място, на което ние трябва да изпращаме политически назначения, които да получават само добри възнаграждения. Българските представители трябва да са активни и национално ангажирани", коментира Каракачанов.

"Не се сърдя на ГЕРБ, че  са копирали части от програмата на "Обединени патриоти", напротив, радвам се, защото все пак са разбрали кои са важните неща за българския народ", посочи още той.

"Темата с резерва на българската армия, темата за битовата престъпност, темата за ниските пенсии са теми, за които Патриотичният фронт, а и колегите от "Атака“, в 43-тото Народно събрание сме се борили последователно за тези неща. Ние предложихме минималната пенсия да стане 300 лева и така да се увеличат всички останали пенсии, предлагахме наборна военна служба, лично аз съм вносител на този законопроект, предлагахме законопроект за резерва на армията, предлагахме програми за борба със циганската битова престъпност. Всичко това се отхвърляше, заради някаква криворазбрана политическа коректност, за да не ни се разсърди този или онзи посланик и да не ни се скара някой от Брюксел", допълни Каракачанов.

Той каза още, че Патриотите ще настояват следващото Народно събрание да актуализира бюджета, за да бъдат увеличени пенсиите.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?