Каракачанов преизбран за председател на ВМРО, партията ще оспорва регистрацията на ДОСТ

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов е бил преизбран единодушно за председател на ВМРО на Шестия редовен конгрес на партията, съобщиха от пресцентъра ѝ.

За негови заместници са били избрани евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов, Милен Михов и Атанас Стоянов. Депутатът Юлиан Ангелов отново е бил избран за организационен секретар.

Членове на националното ръководство още са Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Антон Андонов и Александър Сиди.

От ВМРО са подготвили сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с който искат прокуратурата да протестира регистрацията на новата партия на Лютви Местан ДОСТ, съобщи пред журналисти Ангел Джамбазки.

Според него ДОСТ противоречи на българското законодателство и конституция, тъй като партията е "етническа" и "религиозна". По думите му над 80 процента от учредителите ѝ са духовници и служители на чужда държава, а при учредяването ѝ са били правени заявки, застрашаващи националната сигурност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?