Каракачанов призова Борисов за формиране на експертно правителство

снимка БГНЕС

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов призова премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и да бъде сформиран експертен кабинет, През Фейсбук националистът обясни, че експертното правителство трябва да "изведе България от моментната политическа криза без реваншизми и политически пристрастия".

"Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог", каза лидерът на ВМРО. Той гарантира, че ще се оттегли от поста в правителството, ако се постигне съгласие за формирането на експертно правителство.

"Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби", казва Каракачанов.

Според него в деня, в който България чества своята независимост, трябва да разберем, че не бива да злепоставяме страната си в чужбина,

"Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!", обяснява лидерът на ВМРО.

Според него важните проблеми пред страната са съвсем други и изброи целия дневен ред на ВМРО – да постигнем истинската промяна на пенсиите, да се възползваме от референдумите, да не позволяваме контролираният вот да се възпроизвежда заради намесата на "една противоконституционна партия, да не позволим на "югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава". Накрая той споменава и демографската криза.

Споделяне

Още от България