Каракачанов прогнозира "клатушкане" в парламента, ако Цветанов си тръгне

Каракачанов прогнозира "клатушкане" в парламента, ако Цветанов си тръгне

Ако председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подаде оставка и напусне Народното събрание, то "механизмът за събиране на кворум ще "забуксува”.

Такава теза изрази вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод скандала с луксозните жилища, купени на занижени цени от висши кадри на ГЕРБ. Заради разкритата миналата седмица информация, се стигна и до две оставки – тази на правосъдния министър Цецка Цачева и на зам.-министъра на спорта Ваня Колева. Съдбата на председателя на парламентарната група на ГЕБ Цветан Цветанов обаче засега остава неясна.

"Определено, ако енергията на Цветан Цветанов отсъства от парламента, поне в началото - ще има клатушкане", каза Каракачанов пред бТВ. Той обаче подчерта, че дори Цветанов да не е в парламента, кворум ще има.

По думите му заради скандала с имотите по високите етажи на властта в кампанията няма да се чуят посланията, а на преден план ще излязат "ударите под кръста"."С така поставено начало на предизборната кампания според мен е ясно, че тя ще бъде мътна и кървава", каза още той.

Каракачанов обясни, че не е говорил с премиера Бойко Борисов по темата с апартаментите. Според лидера на ВМРО обаче подадените оставки са били добро решение.

"След като те са ги подали и са били приети, значи са уместни. Въпрос на лично решение и преценка. Премиерът е този, който приема или не приема тази оставка", обясни Каракачанов и подчерта, че не знае какво ще направи Цветанов в тази ситуация.

В понеделник стана ясно, че още хора във властта са си купили изгодни жилища от "Артекс". Става дума за зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов от квотата на "Обединените патриоти" и за бившия дългогодишен председател на Комисията за регулиране на съобщението Веселин Божков. (https://www.mediapool.bg/oshte-hora-ot-vlastta-s-izgodni-zhilishta-ot-arteks-news291406.html )

Споделяне

Още по темата

Още от България