Каракачанов: С жена ми си говорим, с Валери Симеонов се случва по-рядко и това е проблем

Симеонов: Бъркате ме с Каракачанов – нито съм му на ръста, нито на килограмите

Каракачанов: С жена ми си говорим, с Валери Симеонов се случва по-рядко и това е проблем

С Валери Симеонов не си говорим редовно и тук е проблемът, сподели коалиционният му партньор в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

Той сравни отношенията в коалицията със семейството и даде пример, че със съпругата му са заедно от 28 г., но от време на време имат различия.

"С жена ми си говорим, но с Валери Симеонов се случва по-рядко и това е проблем", каза Каракачанов в понеделник пред Нова телевизия, коментирайки актуалния им конфликт около предложения акциз за бездимните тютюневи изделия.

"Има колеги, които смятат, че с удряне по масата може да се решават проблеми. Това е въпрос и на характер. Не може да превъзпиташ някой, който е на 50 години", поясни той, визирайки лидера на НФСБ Валери Симеонов, с когото са в перманентни пререкания, откакто са в във властта.

Малко по-късно в понеделник вицепремиерът Симеонов коментира случая със загинал охранител на обект на парламента и това, че фирмата, в която работел, е на роднина на зам.-министър Султанка Петрова, за която бе съобщено, че е от НФСБ.

Валери Симеонов препоръча въпросите да се задават към другия вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов: 

"Пак ме бъркате с господин Каракачанов. Първо – нито съм му на ръста, второ – нито съм му на килограмите. Султанка е от ВМРО".

Последното стълкновение между двете партии избухна, след като депутатите от НФСБ внесоха заедно с ГЕРБ проект за повишаване на акциза на бездимните тютюневи изделия, приравнявайки ги с този на обикновените цигари. По този начин тютюневите стикове за IQOS (единствените бездимни изделия, продавани засега на българския пазар от "Филип Морис"), трябва да станат почти 10 лв. за кутия и така да откажат потребителите на по-безвредната алтернатива. ВМРО обаче се обявиха твърдо срещу предложението и дори го окачествиха като лобистко, което накара премиера Бойко Борисов да го спре, но впоследствие управляващите в парламента решиха да го обсъдят по-дълго и да го преформулират в по-смекчен вид.

 

"Когато имаш идеята да вдигаш някакъв акциз, нещо, което би разбунило обществото, най-малкото възникват няколко въпроса – защо се прави сега, какъв би бил ефектът. Не може в петък на обяд, когато почти няма депутати в парламента, да дойдеш и да хвърлиш два листа и да кажеш:"Хайде подписвайте, че бързаме". Малко уважение е необходимо. В края на краищата ние сме коалиционни партньори. И за да няма турбуленции, трябва да има диалог, а този въпрос не беше обсъждан, каза министърът на отбраната по повод действията на ГЕРБ, които са вносители на предложенията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?