Каракачанов се закани "ДПС да няма достъп до тази власт"

Красимир Каракачанов, сн. БГНЕС

"Обединени патриоти" (ОП) ще направят така, че ДПС да няма достъп до тази власт, закани се вицепремиерът, министър на отбраната и съпредседател на ОП Красимир Каракачанов по повод изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ от събота.

Така националистите и ДПС продължават непримиримата война на думи, независимо, че хора, представляващи лобисти интереси на ДПС, влязоха в кабинета "Борисов 3" от "квотата на "Обединени патриоти" и по-специално на "Атака".

Преди ден Карадайъ заяви, че ГЕРБ третира турското малцинство в България както го е правел бившият комунистически диктатор Тодор Живков. Той коментира, че заради конкуренцията на ДОСТ е станало така, че в новата власт са влезли "фашистите" от ОП.

В позиция, цитирана от пресцентъра на партията си ВМРО, Каракачанов отговаря, че ДПС е изгубило ролата си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски, допълва той.

По-нататък той декларира: "Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата "фашизъм". Това ние няма да позволим".

"Ако знаеше смисъла на "фашисти", щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи например. Вероятно господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за "Праведник на света"", посочва Каракачанов.

Той отбелязва, че "патриотите" са направили така, че ДОСТ да не влезе във властта и заявява, че ще направят така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии, заключава Красимир Каракачанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България