Каракачанов си направи тест за наркотици, за да съди Марешки

Лидерът на ВМРО: Този господин с жълтите гащи говори глупости

Сн. бТВ

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов съобщи, че си е направил тест за наркотици, за да съди лидера на "Воля" Веселин Марешки. Той намекна преди дни, че военният министър употребява "прахообразни лекарства".

"Този господин с жълтите панталонки намекна, че злоупотребявам с прахообразни лекарства. Аз съм си направил тест за наркотици и ще съдя Веселин Марешки", каза Красимир Кракачанов пред бТВ.

Той уточни, че е посетил Военномедицинска академия, където са му направени тестовете. Резултатите са отрицателни, каза Каракачанов.

Преди дни Веселин Марешки, облечен с жълти панталони, обяви, че "ВМРО е Троянският кон на ДПС в коалицията" и поиска оставката на Каракачанов.

"Въпросното лице с жълтите гащи говори глупости. Той ми скъсваше телефона преди време с идеята да направим по-голям блок, за да може да се намъкне в правителството. Както се казва – те не го пускат на село, той пита за попската къща. Той е решил да се легитимира." Така  Каракачанов коментира думите на Марешки.

Министърът на отбраната отрече да е близък с ДПС и припомни, че изваждането на ДПС от управлението  на страната е главна цел на коалицията.

"Марешки е патеричка, вижте го как гласува, когато като "Патриоти" казваме, че нещо няма да подкрепим, веднага се появява Марешки и гласува "за". Сега същият този човек говори за опитомена опозиция. Това е смешно", каза Каракачанов.

Той призова Марешки да "изживее последното си лято" и отново се закани, че за всички обидни квалификации ще го съди.

"Проблемът в "Обединените патриоти" е, че там има стари напрежения от преди шест, седем, осем години, които избуяват от време на време, когато между партньорите няма нормален диалог", каза Каракачанов.

Той добави, че след разговори всички различия били изгладени и "канализирани в правилното русло".

"Моя грижа е да се опитвам да балансирам и стабилизирам коалицията", каза Каракачанов.

Според него "Обединени патриоти" трябва да се явят заедно на предстоящите местни и европейски избори догодина.

Относно смъртта на двамата пилоти на Ми-17 край Пловдив, Каракачанов коментира, че основната причина за фаталния инцидент била "загубата на летателни рефлекси, заради малкото летателни часове".

"25 години ние се занимаваме с клюки, простотии и скандали. Загубихме усещането за това, че трябва да се грижим за своите институции, армия", каза Каракачанов.

По време на интервюто той на няколко пъти настоя, че като един от тримата лидери на "Обединени патриоти" не се чувства патерица на ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България