Каракачанов смята, че ДПС опитва да свали правителството

Каракачанов смята, че ДПС опитва да свали правителството

Вицепремиерът Красимир Каракачанов видя опит за дестабилизиране на кабинета в изтеклите снимки с нацистки поздрави на негови представители.

В петък Каракачанов свика журналистите в Народното събрание да им съобщи "проверена информация", че ДПС е инициирало изтичането на снимката на служителя на военното министерство Иво Антонов в опит да събори правителството, а БСП се включила в заверата с искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Кога БСП разбра, че сме фашисти? Когато Нинова обясняваше, че може да направи коалиция с нас, не знаеше ли, че сме фашисти? Стига с тези евтини политически номера. Разбирам, че мечтата ѝ да бъде премиер не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката. Довчера бяхме путинисти, днес сме фашисти", заяви Каракачанов. Той обяви още, че националистите са причина ДПС да не бъде във властта и заради това сега движението се опитвало да събори правителството.

От думите на Каракачанов се разбра, че Антонов е в болница след сърдечна криза и след подобряване на здравословното му състояние ще бъде взето решение за бъдещето му. В четвъртък зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че служителят е уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Каракачанов допълни, че няма закон, по който да уволни Антонов, който работел дълги години във ведомството. "Разбрал съм се с премиера, ще му докладвам лично, когато човекът се възстанови - въпросът има и морална, човешка страна", заяви Каракачанов.

Преди ден пък групата на либералите в Европейския парламент, чиито член е ДПС, призова премиера Бойко Борисов да развали коалицията си с "Обединени патриоти" (ОП), като поставя този въпрос в контекста на българското европредседателство, което е приоритет за Борисов. ДПС настоява още отпреди да е съставено правителството в него да не участват националисти, но явно конкретният повод за позицията на АЛДЕ е скандалът със снимките на вече бивши представители на ОП във властта, които бяха оправдани от вицепремиера Валери Симеонов, позволил си на свой ред "майтапчийски" коментари за концлагера "Бухенвалд". 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?