Каракачанов: Темата за антикорупционните закони се преескспонира заради ЕС

Красимир Каракачанов, сн.БГНЕС
Темата за антикорупционните закони се преекспонира основно заради ЕС, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
 
Според него с този проблем държавата може да се справи и със сегашното законодателство.
 
”Нямаше различия за необходимостта нуждата на такъв закон, макар че аз лично съм скептичен. Какво означава да направим нов орган (за борба срещу корупцията – бел.ред.) ? Досегашните не работят? Смятам, че цялата тази тема се преекспонира да се покаже колко сме загрижени. Проблемът може да се реши по сега действащото законодателство. Въпрос на желание и много други неща, които започват още от училище - да обучиш младите кое е почтено,безотговорност, кое е законно и кое не”, каза Каракачанов пред БНТ.
 
Той каза, че няма да има нареждания към депутатите от Патриотичния фронт дали да подкрепят законопроекта за новия антикорупционен орган на правителството и ГЕРБ или този на БСП.
 
Във вторник двата законопроекта бяха обсъдени по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, като управляващите и опозицията отново не стигнаха до съгласие. 
 
Каракачнов каза още, че като вицепремиер с ресор сигурност ще организира утре среща между институциите по темата радикален ислям. 
 
"Не трябва да се допуска чрез религията да се прави политика. Както на политическите партии е забранено да получават пари от чужбина, същото трябва да е и за религиозните общности", посочи вицепремиерът.
 
Той припомни, че бюджетът за отбрана за следващата година ще бъде увеличен, като до момента са договорени 100 млн. лева повече за заплати.
 
”Смятам да разпределя парите по най-справедлив начин. Ако службата е по-рискова, по-голяма сума, ако службата е лека и скатана, по-малко”, каза Каракачанов.
Споделяне

Още от България