Каракачанов: Явно конфигурацията на ВМРО с НФСБ и "Воля" не е успешна

Каракачанов: Явно конфигурацията на ВМРО с НФСБ и "Воля" не е успешна

Първите резултати от екзит пола не ми харесват, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов малко след като станаха ясни резултатите на агенциите за изхода от предсрочните избори. Коалицията "Български патриоти" остава под 4-процентната бариера и няма да имат представителство в 46-ото Народно събрание, потвърдиха и данните от паралелното преброяване, според които резултатът им е около 3 процента.

Не оценявам резултата на "Българските патриоти" като добър, но задълбочен анализ само 15 минути след обявяването на резултата е несериозно да се прави", заяви лидерът на ВМРО. Явно конфигурацията на ВМРО с НФСБ и "Воля" не е успешна, коментира Каракачанов.

"Така, както е решил българският народ, така ще се развива държавата в следващите месеци и години", продължи той и призова за съставяне на стабилно правителство, избрано от парламента, което да направи бюджет и да гарантира доходите.

"Дано да има нормално правителство, което да управлява България с парламентарно мнозинство, а не да се люшкаме от криза в криза. Не е важно кой е взел 3% или 5%, а държавата да излезе от тази политическа криза, в която се намира от близо една година", каза още Каракачанов.

Споделяне

Още от Предсрочни избори

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?