Караманлис лобира пред Путин за Бургас-Александруполис

Съвместният гръцко-българо-руски проект за изграждане на петролопровода Бургас-Александруполис е тема номер едно на официалното посещение на гръцкия премиер Костас Караманлис в Москва следващата седмица, пише атинският вестник Вима, цитиран от БТА.

Програмата на визитата на Караманлис в Русия ще бъде значително съкратена в сравнение с първоначално предвиденото, след като вчера премиерът реши да отмени неофициалната част, включваща посещение в Петербург и Ермитажа. Така министър-председателят ще замине директно за Москва вечерта на 7 декември, посочва изданието.

Срещата на Караманлис с президента Владимир Путин ще се състои сутринта на 9 декември. Основната тема на разговора им ще бъде процесът на изграждане на петролопровода, който ще свързва българския пристанищен град Бургас с гръцкия Александруполис.

Въпросният проект се сблъска със значителни проблеми заради острите реакции от страна на бизнесинтереси от петролния сектор в страните, през които трябва да премине нефтопроводът, пише вестникът.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: