Караянчева на посещение в Москва, Сидеров с нея

Караянчева на посещение в Москва, Сидеров с нея

Български депутати, водени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, са на официално посещение в Москва, съобщиха от пресцентъра на парламента.

В състава на делегацията са съпредседателите на парламентарната група за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, зам-председателят ѝ Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Караянчева вече е в Москва и се срещна с представители на българската общност. Тя призова българските студенти в руската столица да учат там, да трупат опит и умения и да се върнат в България, където има нужда от тях и техните знания.

„В страната ни вече съществуват много възможности за инвестиции, работи се по магистралите „Струма“ и „Хемус“, по тунела под Шипка, за да може инвеститорите да стигнат до всички региони на България“, каза още Караянчева.

В рамките на посещението Караянчева и другите народните представители ще се срещнат с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание Валентина Матвиенко. По-късно те ще разговарят с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

Програмата на посещението предвижда полагане на венец на гробницата на Незнайния войн в Александровската градина до стената на Кремъл.

В сряда Караянчева ще направи изказване по време на пленарното заседание на Съвета на Федерацията на Федералното събрание. Тя е първият председател на българския парламент, който ще направи такова изказване, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

По-късно Караянчева ще се срещне с председателя на Държавната дума на Федералното събрание Вячеслав Володин. 

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?