Караянчева: Президентът е недоволен от правомощията си и затова се заяжда с нас

Председателят на парламента Цвета Караянчева. Сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато се заяжда с нас и създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив. В чужбина обаче говори по друг начин – за високия икономически растеж на страната и дори кани инвеститори. Това коментира председателят на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) в петък пред младежкия актив на партията, цитирана от БГНЕС.

Тя коментира изявлението на президента по време на честванията на Шипка, че управлението на Бойко Борисов закотвя България към дъното: "Аз не знам откъде се информира президентът, защото вчера председателят на Европейската комисия беше в България и каза, че България се развива изключително добре, икономически ръст има и аз това го забелязвам. Не знам дали той не се информира единствено и само от партийната си телевизия - БСП, защото говори като беквокал на госпожа Нинова".

Не подобава на най-голямата опозиционна партия в България да отсъства няколко месеца от парламентарния живот, продължи Караянчева, говорейки за БСП.

"Обещаваха ни сериозна законодателна дейност, все още я чакаме", отбеляза тя и попита къде е отишла Елена Йончева, която преди европейските избори беше изключително активна и обикаляше институциите с папки. "Йончева се скри, но на оклеветените хора и институции извинения не бяха поднесени", напомни председателят на Народното събрание.

Тя сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар и посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията.

Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората, каза още Цвета Караянчева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 12-ия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда във Варна.

"Нашите политически опоненти колкото и да говорят, че не ставаме – делата ни казват друго. За 10 години направихме неща, които никой друг пред нас не беше успял. Нашите кметове са най-успешните в страната, а правителството ни и премиерът Борисов имат международен авторитет и осигуряват стабилност в страната", коментира още Цвета Караянчева.

По сумите ѝ "структурите на ГЕРБ в страната са мобилизирани, работят, стабилни са и очакваме добро представяне на предстоящите местни избори".

Споделяне

Още по темата

Още от България