Караянчева се обяснява за "ходи пеша, бе": Това беше партийно събитие

Караянчева се обяснява за "ходи пеша, бе": Това беше партийно събитие

Председателят на парламента Цвета Караянчева се опита да се оправдае за изказването си от неделя, в което поиска протестиращите "срещу лошия Бойко" да не ползват метрото, а да ходят пеша.

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим", каза тя в събота на партийна среща в Лом.

Сега Караянчева се опита да обясни пред журналисти, че има разлика между говоренето ѝ в качеството на председател на парламента и това като член на ГЕРБ. От думите ѝ не се разбра какво я кара да мисли, че подобно разграничение е редно или възможно.

Изказването ѝ от събота предизвика сериозни критики и повдигна въпроса дали един председател на парламента трябва да говори по този начин, дори и на партийна сбирка.

"Това беше една партийна среща, на която аз се явявах като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Вижте и другите партии как говорят по партийни срещи и тогава ще разберете начина на говорене на всички народни представители, партийни лидери и участници в управлението на партии", обяви Караянчева.

Тя добави, че е обидена, от това, че "в едно предаване" наредили репликата ѝ за ходенето пеш "до институционални изказвания на предишни председатели на парламента", вместо да използват някое нейно институционално изказване. Караянчева не каза името на предаването, но от думите ѝ се разбра, че говори за коментара на водещия Светослав Иванов в предаването "120 минути" по бТВ.

"Аз никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите, никога няма да го направя, но чисто човешки, като жена, като политик - беше много обидно. Това предизвика съвсем друг отзвук", каза още Караянчева.  

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?