Кари Фишър е вземала наркотици преди смъртта си

Кари Фишър е вземала наркотици преди смъртта си

Следи от кокаин, хероин, MDMA (основната съставка на наркотика екстази) и други опиати са намерени в кръвта на покойната холивудска звезда Кари Фишър, съобщи Ройтерс, позовавайки се на пълния доклад от аутопсията на актрисата от "Междузведни войни".

Докладът на съдебните медици от Лос Анджелис не може със сигурност да каже какъв е бил ефектът на тези субстанции върху организма ѝ и дали имат връзка със смъртта ѝ.

Фишер почина на 27 декември 2017 г. на 60-годишна възраст, след като получи сърдечен удар по време на полет от Лондон до Лос Анджелис.

Миналия петък бе официално съобщено, че актрисата е починала в резултат на сънна апнея – състояние, при което по време на сън спира дишането за известно време.

Според изнесения сега доклад Фишер е вземала наркотици около 72 часа преди да бъде хоспитализирана. Макар да посочват, че няма категорична причинно-следствена връзка между засечените опиати и смъртта на актрисата, медиците отбелязват, че този вид наркотици потискат дишането, което и без това е затруднено при страдащите от сънна апнея.

Актрисата има дългогодишна история с използването на наркотици през 1980-те години, също така страдаше от биполярно разстройство

Макар да бе световно известна в ролята си на принцеса Лея в "Междузведни войни", Фишър бе също така автор на романи и мемоари, базирани на собствения ѝ опит с наркотиците, Холивуд и душевните заболявания.

Книгата ѝ Postcards from the Edge, преведена у нас като "Поздрави от Холивуд" за зависима от наркотиците актриса, притискана от своята майка, става бестселър и е адаптирана за едноименна филмова лента с участието на Мерил Стрийп и Шърли Маклейн

Семейството на Фишър коментира, че новите разкрития "не са изненада за никого", нито новина.

"Майка ми се бори с наркотиците и душевната болест цял живот и в края на краищата те доведоха до нейната смърт. Тя бе нарочно откровена за трудностите си и социалната стигма, която ги съпътства", заяви дъщеря ѝ Били Лурд. Според Лурд Кари Фишър би искала смъртта ѝ да окуражи хората да бъдат открити за своите битки. "Потърсете помощ и настоявайте за повече държавно финансиране, насочено към психичното здраве", написа Лурд.

Споделяне

Още от Общество