Карикатуристи пускат сатиричен вестник "Прас прес"

Няма да щадим никого, обещава Христо Комарницки

Христо Комарницки

Част от най-известните карикатуристи у нас започват да издават сатиричния вестник "Прас прес", обяви пред портала "Площад Славейков" Христо Комарницки.

Комарницки, който е известен с политическите си шаржове на последната страница на в. "Сега", редовно предизвиква коментарите на експремиера Бойко Борисов. Последно Борисов обяви, че иска благодарност от карикатуриста за това, че "15 години си вади заплатата" с него.

В "Прас прес" ще се включи и Чавдар Николов, който беше уволнен от "Нова телевизия", след като бе нарисувал експремиера с ловците на бежанци Динко Вълев и Петър Низамов-Перата.

В екипа на изданието влизат още Алла и Чавдар Георгиеви, журналистът Иван Бакалов, а като външни автори - д-р Филипов, Самуил Петканов, Здравко Попов, Емил Георгиев, Петьо Бойчев, Васил Балев и др.

"Прас-прес" е събирателно название на медиите от империята на Делян Пеевски, иронизиращо ги като източник на "обективна” и "безпристрастна” журналистика, пълни с "полезна” информация", отбелязва "Площад Славейков".

Първият брой на новия вестник ще излезе на 1 март, а цената му ще е 99 ст. Първоначално изданието ще излиза два пъти в месеца, като идеята е да стане седмично.

"Акцентът ще пада върху изображенията – карикатури, комикси, фотографии, колажи, всичко онова, което за младите е просто мем. Разбира се, ще имаме и текстове, само от подбрани автори. Няма да прилагаме никакви форми на (авто)цензура", коментира Комарницки.

По думите му амбицията им е да върнат "изгубения смисъл в словосъчетанието "свободно слово".

"Ще се борим за доверието на читателите с честна и открита позиция. Смятаме, че има огромна ниша за издание като нашето", каза още карикатуристът.

По информация на Комарницки изданието се финансира от приятели и съмишленици.

Вторият му брой ще бъде посветен на предизборната кампания и партийните кандидат-депутатски листи, като обещанието на авторите е да не щадят никого.

Споделяне

Още по темата

Още от България