Карим Бензема арестуван заради изнудване

Карим Бензема

Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема е бил арестуван по подозрение за участие в изнудване на съотборника му във френския национален отбор Матийо Валбуена със секс записи, съобщиха световните агенции в сряда. Очаква се скоро той да бъде освободен.

На 13 октомври по същия случай беше задържан бившият нападател на "Ливърпул" и "Оксер" Джибрил Сисе и още трима души, чиито имена не се съобщават. Сисе по-късон беше освободен, а останалите все още са в ареста.

Разследването за изнудването за пари на Валбуена започна през юли. Полузащитникът на "Лион" е бил заплашван, че ще бъде публикуван интимен видеозапис с негово участие.

В. "Паризиен" спомена за връзка на Бензема със случая още на 15 октомври. Изданието твърдеше, че той се появил "периферно" в подслушванията, провеждани като част от разследването.

Прокуратурата във Версай, където се води разследването, обяви преди няколко седмици, че подобно престъпление е наказуемо с най-малко пет години затвор.

За Бензема това е вторият арест в рамките на седмица. Миналия четвъртък той беше задържан за шофиране без книжка. Той не притежава документ за управление на автомобил, тъй като вече му беше отнет за превишена скорост.

Споделяне

Още от Спорт

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?