Кармен Лазарова отрича да е лечител, но се рекламира като такъв

Кармен Лазарова не е лечител, защото нямала дарба, но практикува "лечебен" масаж с ток.
Кармен Лазарова, която е посредничила за посещението на онкоболната Теодора Маджарова при бразилския лечител Жоао де Деус, отрече самата тя да е лечител и обясни, че е била само водач при пристигането на групата в Бразилия.
 
След като стана ясно, че тя ще бъде проверявана от Столичната регионална здравна инспекция за осъществяваната от нея дейност, тя се яви в сряда с адвокат в предаването “На кафе“ по Нова телевизия и обясни, че самата тя не е лечител, а само събира информация за лечители от цял свят. В сайта си karmen.bg обаче тя се рекламира именно като лечител, а в предишно издание на предаването “На кафе“ е гостувала като практикуваща лечебен масаж с ток.
 
 
"Аз не съм лечител, ходя по цял свят да изучавам какви лечители има, кой с какво се занимава. Не лекувам, защото нямам такава способност. Това е дарба. Болестта, според мен, идва от погрешни модели на поведение, мислене, хранене", обясни Лазарова в сряда.
 
“Аз съм само водач в Бразилия. Запознах се с Теодора в Бразилия. Тази група, която водих, е от осем човека. Попитах за състоянието на хората тяхната организаторката и водачът на групата – Валя Лунагорва, която ми каза, че всеки има някакви болежки, но най вече отиват за духовно извисяване“, каза тя.
 
Съпругът на Теодора – Александър обаче съобщи, че е имал комуникация по имейл с Кармен Лазарова преди пътуването относно неговата организация и плащането.
 
Лазарова твърди, че е пратила имейл с искане за лична среща с всички пътуващи, включително Теодора, но съпругът ѝ отрече да са получавали такъв имейл. В разговора се намеси и адвокатката на Лазарова, която поиска информация дали Теодора и съпругът ѝ са я уведомили по писмен път за здравословното състояние на пациентката.
 
“Аз не съм уведомявал писмено Кармен, но мислех, че всичко е уточнено“, каза Александър и обясни, че Лазарова е цитирала в комуникацията си с тях случай, че лечителят Жоао е помогнал на друго жена с рак на гърдата.


Снимка от сайта на Лазарова

 
Според адвокатката на Лазарова обаче това е съвпадение на фактите.
 
В понеделник от здравното министерство съобщиха, че Столичната здравна инспекция е започнала проверка на Кармен Лазарова, като в сряда зам.-здравният министър Бойко Пенков каза пред бТВ, че резултати от проверката ще има до края на деня.
 
Той добави, че за съжаление понякога конвенционалната медицина има определени граници в лечението на различни заболявания.
 
"Много хора се доверяват на алтернативни шарлатани, които спекулират с болката и мъката на хората с цел финансово облагодетелстване”, каза още Пенков.
 
Той поясни, че регистър на организаторите на пътувания за алтернативно лечение в България има, но в чужбина – не.
 
По думите му здравното министерство е разговаряло с външно, за да се създаде нужната организация по прибирането на Теодора. Когато жената достигне до Европа, от тук може да бъде изпратен спешен медицински екип, който да пътува с нея до София.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?