Каролев си дава шест месеца, за да стане добър съветник на Лукарски

Владимир Каролев, снимка БГНЕС

"Ако не видя резултати до 6 месеца в икономическото министерство, ще напусна", обяви в сряда новият съветник в Министерството на икономиката Владимир Каролев пред Нова телевизия. Той обясни назначението си с факта, че е популярен, канят го по медиите да говори и обича да говори за политики.

Кадърът на НДСВ каза, че решението му да заеме позицията е мотивирано само от желание да помага на икономическия министър Божидар Лукарски. Каролев допълни, че ще дарява заплатата си.

Съветникът обясни, че срещу Лукарски се е водила активна медийна атака, която е започнала първо срещу жената, с която живее, а след това и срещу самия него. Той отдаде това на боричканията вътре в Реформаторския блок.

Съветникът на министъра на икономиката призна, че лидерът на СДС е направил някои медийни грешки в свои изказвания, но това не е причина да бъде отстранен от управлението на страната.

"Важното е като министър да правиш политики, не да гасиш пожари", смята Каролев. Той декларира, че е оптимист и смята, че Лукарски може да стане успешен министър на икономиката.

Каролев допълни, че "двайсетина души с бради" са протестирали срещу него пред президентството с абсурдни твърдения от типа "ще приватизира "Цариградско шосе" и ще спре заплатите на полицаите".

Споделяне

Още от България