Каролев вече е подсъдим за нарушаване на извънредните мерки

Владимир Каролев, БГНЕС

Софийска районна прокуратура внесе в съда делото срещу Владимир Каролев за нарушаване на мерките, въведени по време на извънредното положение. Освен това той е обвинен и за подбудителство към извършване на престъпление чрез социалните мрежи.

Прокуратурата разказва накратко случая от 22 март. Тогава Каролев пътувал от София към Разлог. Държавното обвинение разказва, че пътуването не било неотложно, докато през създадените тогава пропусквателни пунктове се пропускаха само хора, които пътуваха по неотложни причини.

"Едновременно с това обвиняемият явно подбуждал обществото към извършване на престъпление, като публикувал в страница в социална мрежа информация за това как избрал от къде да напусне гр. София, начина на преминаване през КПП и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки", се казва в съобщението на прокуратурата.

Каролев разказал за разходките между Разлог и Банско и указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на здравеопазването.

Споделяне

Още от България