Кърпата е обрал банка "Хеброс" в Монтана, разкри ген. Бойко Борисов

Фактическият извършител на обира на 70 000 лева от банка "Хеброс" в Монтана на 18 октомври 2001 г. е столичен престъпник, известен с прякора Кърпата, съобщи днес в Монтана главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от БТА. Установени били и поръчителите - двама бизнесмени от Монтана. В момента Кърпата е задържан в София, арестът му е потвърден от Апелативния съд, уточни ген. Борисов.

Грабежът от банка "Хеброс" стана към 8,20 часа на 18 октомври 2001 г. пред погледите на десетки хора в центъра на Монтана. Тогава двама маскирани нападнаха колата на банката точно пред офиса ѝ, счупиха ръката на бодигарда и издърпаха чувала с парите от ръцете на касиерката. Три дни след грабежа полицията арестува управителя на съседното до банката валутно бюро и негов служител. Съдът ги освободи поради липса на доказателства.

Днес генерал Борисов съобщи, че те са поръчителите на нападението. Бандата стои и зад други банкови грабежи. Те нападали колите с парите при бури, виелици и мъгли и са били отлично организирани, каза Бойко Борисов.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?