Кърпенето на дупките по столичните улици започва от 15 март

Между 160 и 200 млн. лв. ще бъдат отделени за столичната инфраструктура за 2005 г., обяви в петък столичният кмет Стефан Софиянски. Парите са от бюджета и заеми.

От 15 март започва основната програма на общината за изкърпване на дупките по столичните улици, за което от общинския бюджет са отделени 8 млн. лв. Седмица по-рано - между 7 и 15 март - според метеорологичните условия ще се закърпят мостовете на Четвърти километър, Захарна фабрика, Бакърена фабрика, мостът "Чавдар" и два участъка от Околовръстното шосе.

До 10 дни зам.-кметът по строителството Иван Гечев ще направи разчети в кои квартали ще бъдат раздадени пари за поправка на настилката в по-малките улици. На сесията си в четвъртък Столичният общински съвет отпусна 4 млн. лв. за уличен ремонт по райони.

Около 60 млн. лв. ще бъдат дадени тази година за метрото, сочат разчетите на общината. Бул. Драган Цанков" ще бъде отворен за движение по Цветница, а трасето и станцията при Интерпред ще бъдат покрити през август. По същото време ще бъдат направени пробивите за осма и девета станция на метрото - до стадион "Юнак" и до Софийския университет.

Според кмета Софиянски тази година няма да може да се направи пробивът при бул. Данаил Николаев до Централната автогара. Ще бъде извършено обаче отчуждаването на терени, за което ще отидат 7-8 млн. лв.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?