Картина на Банкси се самоунищожи, след като бе продадена за $1.04 млн.

Картина на Банкси се самоунищожи, след като бе продадена за $1.04 млн.

Картина на световно известния анонимен художник Банкси се самоунищожи по време на търг в петък, след като бе продадена за 1.04 милиона долара, предаде Асошиейтед прес.

Наддаванията бяха организирани от аукционната къща "Сотбис". Получената цена за нарисуваната картина със спрейове от Банкси изравнява рекорд за негово произведение.

Малко след края на наддаването прозвуча аларма от рамката и монтирана в нея машинка за унищожаване на документи наряза платното на ленти. Все още не е известно дали купувачът ще заплати цената за повредения лот.

"Ние току-що бяхме "Банксирани", заяви Алекс Бранчик, ръководител на отдела за съвременно изкуство към аукционната къща "Сотбис". По думите му подобно нещо никога не се е случвало.

Събитието бе документирано на страницата на Банкси в Инстаграм. Художникът никога не разкри изцяло своята идентичност пред публиката. Той започна да рисува със спрей своите социално ангажирани графити в английския град Бристол и си спечели световна слава, припомня Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?