Кървава драма с един загинал в Атина

Кървав инцидент се разигра в петък сутринта в школа на организацията по трудова заетост в Атина, предават гръцките медии. 19-годишен ученик в школата е извадил оръжие и стрелял по свой съученик. Веднага след това избягал, а двама служители на намиращ се наблизо супермаркет се опитали да го спрат, но той стрелял и по тях. Момчето е носело в себе си две оръжия.

Извършителят успял да стигне до парк, където се прострелял в главата. Той бил откаран все още жив в болница, за да бъде опериран, но по-късно издъхнал.

Тежко пострадал е и съученикът на извършителя, който е с огнестрелни рани в областта на гърдите. По-леко са пострадали двамата служители в супермаркета, опитали се да спрат беглеца – единият има огнестрелна рана в ръката, а другият – в крака.

По-късно бе установено, че стрелецът е оставил бележка, в която обяснява причината за действията си. Той пише, че системно е бил унижаван от съучениците си. Според хора, които са познавали ученика, той е бил кротък и никога не е създавал проблеми. Директорът на училището описва младежа като спокоен човек, затворен в себе си, който не поддържа особени контакти със съучениците си.

Споделяне

Още от Европа